14.04.2016 09:46

Van Marwijk: "We zijn een gevaarlijke outsider"

Bert van Marwijk is van mening dat Saoedi-Arabië een gevaarlijke outsider is in de kwalificatiegroep met onder meer Australië en Japan. Saoedi-Arabië hoopt zich via de voorronde te plaatsen voor het WK 2018 in Rusland.

Saoedi-Arabië werd ingedeeld in Groep B, maar Van Marwijk had het niet erg gevonden als Saoedi-Arabië in Groep A (met onder meer Zuid-Korea en China) was geplaatst. "De andere groep oogt wat gemakkelijker. Australië en Japan zijn aansprekende maar moeilijke tegenstanders. Australië hebben we op het WK in Brazilië zien spelen, toen ze niet onder deden voor Oranje, en Japan heeft ook veel kwaliteit. De rest vlak ik ook zeker niet uit."

"Ik vind dat wij heel aardig kunnen voetballen", vervolgt Van Marwijk tegenover De Telegraaf. "Ik heb steeds gezegd, dat wij kans maken om het te halen en daar sta ik nog altijd achter. We behoren duidelijk niet tot de favorieten in deze poule, maar we zijn wel een gevaarlijke outsider", aldus Van Marwijk, die nog niet zeker weet of hij binnenkort nog bondscoach van Saoedi-Arabië is. "Ik had een contract voor de vorige fase van de kwalificatie en we zijn in gesprek over de tweede groepsfase. We zijn zo goed als rond, maar er moeten nog wel een paar dingen worden ingevuld. Ik ga dan weer werken met dezelfde staf dus met Mark van Bommel, Adrie Koster en Roel Coumans."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner