24.04.2016 09:13

Simeone ontkent het gooien van extra bal

Diego Simeone pleit onschuldig te zijn aan spelbederf. De flamboyante trainer kwam zaterdagavond in het nieuws, nadat hij in de wedstrijd tegen Málaga CF werd weggestuurd door de scheidsrechter. Vlak voor rust zou Simeone een extra bal in het veld gegooid hebben.

Op televisiebeelden is niet heel duidelijk te zien wie de bal gooit tijdens een aanval van de tegenstander van Atlético Madrid. "Het was een kind naast ons dat de bal gooide. Maar dat verandert niets aan de situatie in het veld", stelt de Argentijnse trainer van de huidige nummer twee in de Primera División na de wedstrijd, die Atlético Madrid overigens met 1-0 won.

Omdat het moment zich vlak voor rust afspeelde en de aanval, ondanks de extra bal in het veld, gewoon door kon gaan, besloot de scheidsrechter pas na het rustsignaal Simeone aan te spreken en naar de tribune te verbannen. "Er bestaat geen twijfel over dat de scheidsrechter de juiste beslissing heeft genomen en de regels correct heeft nageleefd. Hij deed wat hij moest doen, de coach wegsturen."

Omdat de televisiebeelden niet direct uitsluitsel bieden en Simeone de aantijging ontkend heeft, is het wachten op meer duidelijkheid rondom het bizarre incident.