30.04.2016 21:59

PSV houdt Guardado liever van de Spelen af

Na de gewonnen finale van de Gold Cup krijgt de Mexicaan Andrès Guardado ook een persoonlijke prijs. De PSV'er wordt verkozen tot beste speler van het toernooi. (26-07-2015)
Na de gewonnen finale van de Gold Cup krijgt de Mexicaan Andrès Guardado ook een persoonlijke prijs. De PSV'er wordt verkozen tot beste speler van het toernooi. (26-07-2015)

PSV en Andrès Guardado zijn in gesprek over een mogelijke deelname aan de Olympische Spelen. De Mexicaan kan als dispensatiespeler mee naar het toernooi, maar de Eindhovenaren zien de middenvelder liever niet gaan.

De Olympische Spelen, die dit seizoen in Brazilië worden plaatsvinden, worden in augustus afgewerkt, maar juist dit seizoen is dit een cruciale maand in de Eredivisie. De KNVB heeft voor het volgende seizoen namelijk besloten om eerder te beginnen. De strijd om de Johan Cruijff Schaal wordt 31 juli afgewerkt, een week later begint het Eredivisie-seizoen. Als Guardado meedoet aan de Olympische Spelen, mist hij de de eerste wedstrijden van PSV.

Toch houdt dit de wens van Guardado niet tegen. "Dat begrijp ik helemaal, maar meespelen op de Olympische Spelen, dat is een unieke kans. Je moet keuzes maken. Het is een prachtig toernooi. Een toernooi waarop ik heel graag wil spelen. We zullen zien wat er gebeurt", onderschrijft Guardado zijn gevoelens in gesprek met de NOS.

Technisch manager Marcel Brands is echter ook heel duidelijk in zijn bewoording. "Het is een mooie droom voor Guardado. Maar als we de voorronde Champions League spelen dan is het uitgesloten." Op dit moment staat PSV tweede in de Eredivisie en als de stand zo blijft, speelt PSV volgend seizoen inderdaad in de voorrondes van het kampioenenbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner