05.05.2016 20:40

Firmino, Oscar en Kaká niet op Copa América

Brazilië speelt zonder enkele grote namen het toernooi om de Copa América. Nadat eerder al bekend werd dat spelers als Neymar (FC Barcelona), Marcelo (Real Madrid), David Luiz en Thiago Silva (beiden Paris Saint Germain) niet bij de voorselectie zaten, zijn Roberto Firmino (Liverpool), Oscar (Chelsea), Lucas (Paris Saint-Germain) en Kaká (Orlando City) afgevallen.

Het toernooi in de Verenigde Staten gaat in juni van start, maar omdat ook de Olympische Spelen voor de deur staan, kwamen clubs in een tweestrijd. FC Barcelona gaf Brazilië toestemming om Neymar voor één toernooi te gebruiken, aangezien de aanvaller dit seizoen al 47 officiële wedstrijden in de benen heeft.

Ondanks het wegvallen van enkele grote namen, kan bondscoach Dunga alsnog een zeer leuk team opstellen tijdens de Copa América. Met Miranda (Inter), Dani Alves (FC Barcelona), Coutinho (Liverpool), Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg), Casemiro (Real Madrid) en Hulk (Zenit Sint-Petersburg) is er genoeg internationale ervaring aanwezig in de selectie van Brazilië, dat het in de groepsfase opneemt tegen Ecuador, Haïti, Peru.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner