06.05.2016 10:42

Benítez deelde Pepe overbodige status mee

Net als Cristiano Ronaldo is Pepe blij met Zinédine Zidane als trainer. Onder de vorige manager, Rafael Benítez, die aan het begin van dit seizoen bij Real Madrid kwam, had Pepe weinig uitzicht op speeltijd.

"Aan het begin van het jaar, toen Benítez kwam, zei hij dat hij me niet nodig had. Dat ik derde keus zou zijn", is de Portugees openhartig in gesprek met Cadena Cope. Sergio Ramos en het jonge talent Raphaël Varane kregen van de Spaanse trainer de voorkeur boven de ervaren Pepe.

De centrale verdediger gaf niet op, maar deed een schepje bovenop zijn arbeidsethos. "Ik heb hard gewerkt. Ik voetbal hier nu al negen jaar en de mensen weten wat ze van mij kunnen verwachten. Zolang je hard blijft werken, zul je je kans op een gegeven moment krijgen."

De mandekker haalde zijn gelijk toen Zidane werd aangesteld. Met Pepe in de basis haalde Real Madrid woensdagavond de finale van de Champions League ten koste van Manchester City. "Zidane is voor mij een erg goede coach. Ik kan ernaast zitten, maar ik denk dat hij de eerste trainer wordt die in zijn eerste seizoen de Champions League wint."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner