27.05.2016 09:00

Aanvoerdersband voor Strootman: "Grote eer"

Danny Blind en Kevin Strootman in overleg tijdens de training van het Nederlands elftal. (26-05-2016)
Danny Blind en Kevin Strootman in overleg tijdens de training van het Nederlands elftal. (26-05-2016)

Kevin Strootman maakt vrijdagavond zijn rentree in het Nederlands elftal en doet dat met de aanvoerdersband om zijn arm. Door zware knieblessures speelde de speler van AS Roma afgelopen twee jaar geen interlands.

"Het is een speciaal gevoel, een heel grote eer", vertelt Strootman aan De Telegraaf. "Ik heb het er met de bondscoach over gehad en weet natuurlijk wel dat het komt door de afwezigheid van Arjen Robben, Wesley Sneijder en Daley Blind. Maar dit is een mooie stimulans. In de wedstrijd verandert er niet veel en probeer ik gewoon hetzelfde te doen als altijd. Ik hoop een goed duel te spelen en een mooi resultaat te boeken."

Bondscoach Danny Blind ziet het als een logische beslissing om de 26-jarige middenvelder de aanvoerdersband te geven. "Je kijkt naar de karakters binnen je selectie en de persoonlijkheid van spelers. Dan is Kevin degene die er het meest aan voldoet. En natuurlijk komt het dan snel. Maar goed, hij is een gelouterde speler die op topniveau speelt en veel eist van zichzelf en van zijn omgeving."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner