27.05.2016 22:46

United-spelers helpen Engeland langs Australië

Het nationale team van Engeland heeft ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het EK in Frankrijk gewonnen. Vijf dagen na de 2-1 zege op Turkije versloegen de manschappen van bondscoach Roy Hodgson Australië met 2-1.

Hodgson gooide de achttienjarige Marcus Rashford voor de leeuwen in Sunderland. De jonge spits van Manchester United startte in de basis en beloonde na drie minuten spelen het vetrouwen van de bondscoach door de 1-0 te maken. Rashford krijgt binnenkort te horen of hij tot de definitieve EK-selectie van Engeland behoort.

Wayne Rooney, eveneens speler van Manchester United, zette Engeland tien minuten na rust op een 2-0 voorsprong. De ervaren aanvaller, die tegenwoordig ook veel op het middenveld wordt gebruikt, viel in de rust in. Eric Dier maakte het nog spannend door zijn eigen doelman te passeren, maar de overwinning van Engeland kwam niet meer in gevaar.