29.05.2016 22:02

Turkije pakt op de valreep de overwinning

Turkije heeft de oefenwedstrijd met Montenegro winnend weten af te sluiten. Vlak voor tijd maakte Mehmet Topal het winnende doelpunt: 1-0. Turkije kan zo met een goed gevoel richting het EK.

Voor 30.000 toeschouwers in Antalya wilde Turkije zich nog laten gelden voor het naar Frankrijk vertrekt. Montenegro leek op voorhand de perfecte tegenstander voor de 'uitzwaaiwedstrijd', maar de bezoekers boden taaie weerstand.

Turkije begon met de beoogde basiself voor het EK aan de aftrap. Onder meer Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan en Volkan Şen moesten de muur van Montenegro kapot spelen, maar Turkije kon geen potten breken.

De voetbaldwerg Montenegro had ook weinig in te brengen, waardoor de wedstrijd op een 0-0 gelijkspel leek af te stevenen. Vlak voor tijd maakte Mehmet Topal echter nog de winnende treffer, waardoor Turkije zich met een overwinning op zak klaar stoomt voor het EK.

Turkije is in Frankrijk ingedeeld in de zware groep D. Samen met Kroatië, Spanje en Tsjechië moeten de Turken uitmaken wie zich zal plaatsen voor de volgende ronde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner