30.05.2016 08:34

Van Hanegem keihard over Nederlands elftal

Willem van Hanegem heeft in zijn wekelijkse column in AD Sportwereld keihard geoordeeld over het Nederlands elftal. De voormalige topvoetballer vond het optreden van Oranje vrijdag in de oefeninterland tegen Ierland (1-1) helemaal niets.

"Ik wist niet wat ik zag. Ze waren tien dagen bij elkaar geweest, maar het leek wel of er mensen van straat waren geplukt om even een wedstrijdje tegen Ierland te voetballen", schrijft De Kromme maandag. "Er zat helemaal niets in." De ploeg van bondscoach Danny Blind keek in Dublin lang tegen een achterstand aan, maar invaller Luuk de Jong behoedde Oranje met een rake kopbal in de slotfase voor een nederlaag.

"Sommige spelers waren te beroerd om even aan te zetten", constateerde Van Hanegem. "Als dit nou het begin was van een nieuwe periode... De KNVB heeft net allemaal prachtige plannen voor het voetbal bekendgemaakt en dan krijg je dit van je nationale ploeg voorgeschoteld. Dat Ierland was helemaal niets, hoe slecht moet je dan zijn als je van zo'n ploeg niet kunt winnen?"

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner