01.06.2016 19:10

Spanje walst in oefenduel over Koreanen heen

Spanje lijkt op tijd in vorm voor het EK dat over negen dagen in Frankrijk begint. De Zuid-Europeanen versloegen woensdagavond Zuid-Korea met ruime cijfers. Het werd 6-1 in het Oostenrijkse Wals-Siezenheim.

De Spanjaarden speelden zonder de spelers van Real Madrid en Atlético Madrid, die afgelopen zaterdag de finale van de Champions League speelden. Met een rake vrije trap van 25 meter zette David Silva na een halfuur de 1-0 op het scorebord. Op aangeven van Álvaro Morata verdubbelde Cesc Fàbregas niet veel later de score. Nolito zette voor rust nog de 3-0 op het scorebord.

De spits van Celta de Vigo scoorde na rust ook de 5-0, alvorens Morata voor de vierde Spaanse treffer tekende. See-jong Su maakte namens de Zuid-Koreanen zeven minuten voor tijd de eretreffer, waarna Morata met de 6-1 weer een duit in het zakje deed.

Spanje speelt in aanloop naar het EK nog een oefenwedstrijd tegen Georgië. Daarna begint het eindtoernooi voor de Spanjaarden. In Groep D nemen de manschappen van bondscoach Vicente Del Bosque het op tegen Tsjechië, Turkije en Kroatië.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner