01.06.2016 20:16

Tsjechië verslaat Rusland dankzij goal Necid

Tomáš Necid geeft tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Tsjechië aan waar hij de bal wil hebben. (13-10-2015)

Rusland heeft voor de tweede keer in korte tijd een nederlaag geleden in een oefenwedstrijd. Nadat afgelopen zondag Frankrijk met 4-2 te sterk was, gingen de Russen woensdagavond met 2-1 onderuit tegen Tsjechië. Ex-Zwollenaar Tomáš Necid maakte de winnende goal.

De oefeninterland begon goed voor Rusland. Na zes minuten spelen zette Aleksandr Kokorin de 0-1 op het scorebord in het Tivoli Stadion Tirol in het Oostenrijkse Innsbruck. De Russen gaven vlak na rust de voorsprong weg. De ervaren Tomáš Rosický tekende voor de gelijkmaker. Vlak voor tijd beslisten de Tsjechen de wedstrijd zelfs in hun voordeel. Invaller Necid maakte de winnende goal.

Bij Rusland debuteerde Schalke 04-verdediger Roman Neustädter. Hij zal het binnenkort met de Russen op het EK opnemen tegen Engeland, Slowakije en Wales. Tsjechië is in Frankrijk ingedeeld in een groep met Spanje, Kroatië en Turkije.