03.06.2016 19:27

Spaanse arbiter bij Oostenrijk - Nederland

Alberto Undiano Mallenco (r.) toont de gele kaart aan VfL Wolfsburg-verdediger Naldo in het duel met PSV. (21-10-2015)
Alberto Undiano Mallenco (r.) toont de gele kaart aan VfL Wolfsburg-verdediger Naldo in het duel met PSV. (21-10-2015)

Alberto Undiano Mallenco fluit aankomende zaterdag de oefeninterland tussen Oostenrijk en Nederland in Wenen. De Spaanse scheidsrechter is door de UEFA aangewezen als leidsman. Diego Barbero Sevilla en Teodoro Sobrino Magán assisteren hun landgenoot.

Oostenrijk en het Nederlands elftal staan zaterdagavond tegenover elkaar in het Ernst-Happel-Stadion te Wenen. Voor het thuisland is het de laatste interland voor het begin van het Europees Kampioenschap in Frankrijk, Oranje is voorlopig ook klaar, maar heeft in september nog een oefeninterland tegen Griekenland op de agenda staan.

Mallenco floot onlangs nog een duel van PSV in de groepsfase van de Champions League, hierin gaf hij in de slotfase een strafschop aan de Eindhovenaren. Deze werd echter gemist door Jürgen Locadia, die vorige maand moest afzeggen voor het Nederlands elftal vanwege een blessure.

De vorige keer dat Oostenrijk en Nederland tegenover elkaar stonden was in 2011 tijdens een oefeninterland. Toentertijd won Oranje met 3-1, Wesley Sneijder, Klaas Jan Huntelaar en Dirk Kuyt scoorden toen, Marko Arnautović deed in de slotfase vanaf de stip wat terug.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner