04.06.2016 11:31

Vlaar staat voor rentree bij Nederlands elftal

Vincent Janssen (m.) heeft verloren met een trainingsspelletje en krijgt de beruchte tik op de oren van teamgenoot Ron Vlaar (l.). (03-06-2016)
Vincent Janssen (m.) heeft verloren met een trainingsspelletje en krijgt de beruchte tik op de oren van teamgenoot Ron Vlaar (l.). (03-06-2016)

Een kleine twee jaar na zijn laatste interland staat Ron Vlaar voor zijn rentree in het shirt van Oranje. De mandekker van AZ kwam voor het laatst in actie op het Wereldkampioenschap in Brazilië, maar wordt als basisspeler genoemd voor de zaterdag.

Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond in Wenen een oefeninterland tegen Oostenrijk en volgens het Algemeen Dagblad maakt Vlaar daarin zijn rentree als basisspeler. De centrale verdediger staat naast Jeffrey Bruma (PSV), terwijl Kenny Tete (Ajax) en Patrick van Aanholt (Sunderland) de defensie completeren. Jasper Cillessen is net als in de vorige twee interlands van Oranje de eerste doelman.

Op het middenveld maken Kevin Strootman (AS Roma), Riechedly Bazoer (Ajax) en Georginio Wijnaldum (Newcastle United) hun opwachting, terwijl Quincy Promes (Spartak Moskou), Vincent Janssen (AZ) en Steven Berghuis (Watford) voor de doelpunten moeten zorgen. Vlaar was een sterkhouder op het WK in Brazilië, maar raakte daarna geblesseerd. Hij moest onder het mes, maar maakte met succes zijn rentree in dienst van AZ.

De verwachte opstelling Oranje: Cillessen; Van Aanholt, Vlaar, Bruma, Tete; Strootman, Bazoer, Wijnaldum; Promes, Janssen en Berghuis.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner