05.06.2016 10:27

Vilhena trots en blij met zijn debuut in Oranje

Oranje-debutant Tonny Vilhena (r.) zit Julian Baumgartlinger (l.) op de huid tijdens de oefeninterland Oostenrijk - Nederland. (04-06-2016)
Oranje-debutant Tonny Vilhena (r.) zit Julian Baumgartlinger (l.) op de huid tijdens de oefeninterland Oostenrijk - Nederland. (04-06-2016)

Het Nederlands elftal kent sinds zaterdagavond een nieuwe debutant. Tonny Vilhena kreeg tegen Oostenrijk nog tien speelminuten en maakte daarmee officieel zijn debuut. De Feyenoorder is trots op zijn eerste minuten in het shirt van Oranje.

"Ik ben gelukkig", steekt Vilhena van wal in gesprek met FOX Sports. "Ik maak m'n debuut in het Nederlands elftal, daar ben ik trots op. Ik moest wel even een speech houden. Ik heb gezegd dat ik hartstikke blij was en dat ik veel heb meegemaakt, zowel privé als sportief. Ook heb ik de staf bedankt dat ze me de kans hebben gegund."

Vilhena heeft een zeer moeilijke periode achter de rug. De middenvelder kreeg te horen dat zijn moeder zware bestralingen ter bestrijding van kanker nodig had en besloot daarop een vrijwel zekere transfer naar het Italiaanse Sampdoria af te zeggen. Op voetbalgebied maakte Vilhena onlangs de beslissing om zijn contract bij Feyenoord niet te verlengen.

"Daarna realiseer je wat je hebt meegemaakt. Het was een zware tijd, maar ik heb me er tot nu toe doorheen geknokt. Dan is dit ook een beloning voor mezelf, waarbij m'n ouders helpen, die veel met me praten. Familie en vrienden om me heen die me stimuleren. Daar haal je de kracht vandaan."

Vilhena wilde verder niet reageren op zijn situatie bij Feyenoord. Het lukte de Rotterdamse club en Vilhena niet om tot een akkoord te komen voor een contractverlenging, waardoor het kind van de club nu transfervrij vertrekt. Het is nog niet bekend waar Vilhena aankomend seizoen onder contract staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner