18.06.2016 09:50

Supporters zamelen geld in voor FC Twente

Het is zomaar mogelijk dat FC Twente de boete die het van de beroepscommissie licentiezaken kreeg voor diverse overtredingen niet zelf hoeft te betalen. Shirtsponsor TonZon heeft aangeboden de helft van het bedrag te betalen, fans willen ook helpen.

In totaal kreeg FC Twente vier boetes, met een totale waarde van 181.000 euro. Daartegenover staat dat de Tukkers volgend seizoen gewoon in de Eredivisie spelen, waar het eerst niet naar uitzag. FC Twente kreeg in het verleden diverse punten in mindering en mag de komende drie seizoenen niet spelen in Europa. Deze straf blijft gewoon staan.

Financieel gaat het de goede kant op bij FC Twente, maar oud-speler Eddy Achterberg beseft dat de club elke financiële impuls erg goed kan gebruiken. Op Radio Oost vertelde hij dat een inzamelingsactie van supporters de club verder kan helpen. "Elk tientje, elke vijf euro die we binnenhalen zou fantastisch zijn." 

"Als we uit de hele regio vijfhonderdduizend euro ophalen, dan zou dat geweldig zijn. Dat kunnen we ook weer verder kijken op de voetbalafdeling." Dat FC Twente kan teren op een trouwe achterban, bleek de afgelopen maanden wel. Niet alleen de bedrijven in de regio hielpen mee, er verscheen ook een advertentie in De Telegraaf.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner