18.07.2016 14:41

Andersen mag niet naar de OS van Twente

Joachim Andersen viert de 1-1 tijdens het competitieduel FC Twente - De Graafschap. (12-12-2015)
Joachim Andersen viert de 1-1 tijdens het competitieduel FC Twente - De Graafschap. (12-12-2015)

Slecht nieuws voor Joachim Andersen. De Deense verdediger van FC Twente mag van zijn club niet naar de Olympische Spelen in Brazilië. De clubleiding heeft besloten dat het beter voor Andersen is om bij FC Twente te blijven.

"In principe is het uitstekend voor de ontwikkeling van een jonge speler om ervaring op te doen op een dergelijk platform", aldus Ted van Leeuwen, technisch manager van FC Twente, op de clubsite van de Tukkers. "Maar nadat meerdere Deense spelers afzegde, hebben we de situatie opnieuw bekeken. Gezien de erg veranderde omstandigheden bij het Deense elftal, zijn we met ons allen tot de conclusie gekomen dat het beter is dat we Joachim niet naar Rio laten gaan. Hij is bovendien is een van onze sterkhouders en wij willen hem er vanaf de start van de competitie bij hebben."

De Deense verdediger baalt, maar kan zich vinden in het argument van FC Twente. "Ik begrijp het standpunt van de club. Zelf wil ik me ook graag focussen op de competitie. Het wordt een belangrijk seizoen, zowel voor de club als voor mezelf. Ik richt mij nu volledig op FC Twente en de start van de competitie op 6 augustus", aldus Andersen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner