27.07.2016 20:47

Trainer Bielsa zegt ook 'nee' tegen Argentinië

De carrière van Marcelo Bielsa is de laatste jaren meer dan opmerkelijk te noemen. De Argentijn, die op bijzondere wijze bij Olympique Marseille en Lazio Roma vertrok, heeft nu bedankt voor het bondscoachschap van zijn vaderland.

Bielsa stond in 2015 aan het roer van de Franse club, maar vertrok na de eerste speeldag van de competitie, toen Olympique Marseille het eerste duel in de Ligue 1 verloor. Bij Lazio Roma maakte de trainer het nog bonter. De Italiaanse club had alle contracten klaarliggen voor een dienstverband met Bielsa, maar om nog onbekende redenen besloot de trainer zijn handtekening niet te zetten onder het contract bij Lazio Roma.

In de voetbalwereld ging het gerucht dat Bielsa Lazio Roma links liet liggen, om de nieuwe bondscoach van Argentinië te worden. Dit gaat echter ook niet gebeuren, zo laat Armando Pérez van de Argentijnse voetbalbond weten. "Hij zegt alleen dat nu het verkeerde moment is. Zijn hart denkt er anders over, zo verzekerde hij me. Hij vindt zich echter niet de goede persoon en dat heb ik te respecteren."

Argentinië heeft nog een maand om een nieuwe bondscoach te vinden, aangezien het land eind augustus weer verder gaat met de kwalificaties voor het Wereldkampioenschap in Rusland. Op 29 augustus treft Argentinië Uruguay.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner