18.08.2016 09:05

Brazilië - Duitsland finale Olympische Spelen

De finale van de Olympische Spelen gaat tussen Brazilië en Duitsland. De Brazilianen plaatsten zich overtuigend voor de eindstrijd door Honduras met 6-0 te verslaan. De Duitsers rekenden in de halve finale af met Nigeria (2-0).

In Rio de Janeiro verwacht men veel van de Braziliaanse selectie, waar onder meer Neymar, Marquinhos en Rafinha deel van uitmaken. De Brazilianen begonnen de Olympische Spelen met een 0-0 tegen zowel Zuid-Afrika als Irak. Daarna werden op overtuigende wijze Denemarken (4-0), Colombia (2-0) en in de halve finale Honduras met 6-0 verslagen.

Duitsland begon de Olympische Spelen eveneens met twee gelijke spelen. De Duitsers kwamen niet verder dan 2-2 tegen Mexico en 3-3 tegen Zuid-Korea. Dankzij een 10-0 zege op Fiji plaatsten de Duitsers zich echter voor de kwartfinale. Daarin was Duitsland veel te sterk voor Portugal: 4-0. Ook Nigeria werd in de halve finale eenvoudig aan de kant gezet.

Brazilië en Duitsland strijden zaterdagavond om 21:00 Nederlandse tijd plaats in het legendarische Maracanã om de gouden medaille. De troostfinale tussen Honduras en Nigeria vindt drie uur eerder in Belo Horizonte plaats.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner