02.09.2016 11:42

Messi erg dankbaar met rentree bij Argentinië

Lionel Messi is blij en dankbaar weer international van Argentinië te zijn. De aanvaller van FC Barcelona reageerde emotioneel na de verloren finale van de Copa América door te stellen dat hij zich niet meer beschikbaar stelde als international.

Edgardo Bauza, de nieuwe bondscoach van de Argentijnen, haalde Messi over om terug te keren. Na een aantal goede gesprekken maakte de vedette zijn beslissing weer ongedaan. "Ik heb niemand voor de gek gehouden toen ik mijn afscheid als international aankondigde. Ik voelde me toen zo", vertelde Messi na afloop van het 1-0 gewonnen duel tegen Uruguay in gesprek met TV Publica.

Messi was verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd. Met een van richting veranderd afstandsschot liet de aanvaller doelman Fernando Muslera kansloos en besliste hij de kraker in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule. "Ik ben erg dankbaar dat ik ben teruggekeerd bij de nationale ploeg", waren de blije woorden van de ster.

"We waren ontzettend teleurgesteld na wat er gebeurd is, maar daarna heb ik beter nagedacht. Ik heb een gesprek gehad met bondscoach Edgardo Bauza en ook de mensen om mij heen hebben me overtuigd om terug te keren." Messi meende dat hij enkel pech had in het Argentijnse-shirt, aangezien al zijn finales tot op heden verloren gingen.

Of hij zijn rentree tegen Venezuela een vervolg gaat geven, is nog niet bekend. Messi kampt namelijk met een blessure aan zijn lies. "Ik weet niet of ik zal spelen tegen Venezuela. Ik heb veel pijn in mijn lies, maar ik wilde tegen Uruguay spelen na de onrust die ik heb veroorzaakt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner