02.09.2016 13:58

Vertonghen: "Uitfluiten is hun volste recht"

Jan Vertonghen heeft balbezit tijdens het EK-duel België - Ierland (18-06-2016).
Jan Vertonghen heeft balbezit tijdens het EK-duel België - Ierland (18-06-2016).

België ging donderdag met 0-2 onderuit in een oefenduel met Spanje. De nederlaag heeft bij onze Zuiderburen voor de nodige opschudding gezorgd. Na afloop werden de spelers uitgefloten door de eigen aanhang. Tot teleurstelling van Jan Vertonghen.

De verdediger van Tottenham Hotspur was na afloop van het verloren duel aangeslagen en dan vooral door de kritiek van de eigen supporters. "Op voorhand wisten we dat het stadion niet uitverkocht zou zijn. Dat we ook nog eens werden uitgefloten heeft ons wel verrast. Dat betekent alleen maar dat de standaard en de verwachtingen van de supporters veranderd zijn ten opzichte van vroeger", vertelt Vertonghen in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Bij België maakte Roberto Martínez zijn debuut als bondscoach van de Rode Duivels, maar door twee doelpunten van Spanjaard David Silva ging zijn ploeg ten onder. "De Belgische fans verwachten nu dat we alle wedstrijden domineren en winnen, maar zo eenvoudig is dat niet", stelt de oud-speler van Ajax en RKC Waalwijk. "Zelf zou ik nooit op een tribune zitten en mijn eigen team uitfluiten. Maar ik begrijp wel dat de fans ontevreden zijn en dat ze ons uitfluiten is hun volste recht. De meeste Duivels spelen bij een grote club, dus die zijn wel wat gewend op dat vlak."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner