11.10.2016 20:03

Roemenië komt niet tot scoren in Kazachstan

Roemenië is er niet in geslaagd om het WK-kwalificatieduel met Kazachstan winnend af te sluiten. De Roemenen kwamen in Astana niet verder dan een 0-0 gelijkspel en lijden daarmee duur puntenverlies.

In Groep E lijken veel landen aan elkaar gewaagd. In de strijd om de eerste plaats en daarmee directe kwalificatie voor het WK in Rusland heeft Roemenië de concurrentie van onder meer Polen, Denemarken en Montenegro. Ook de kleinere voetballanden Kazachstan en Armenië hebben de nodige kwaliteiten. Blijkt de eerste plaats in de groep onhaalbaar, dan kan een land zich ook richten op de tweede plek. De acht beste nummer twee van de negen kwalificatiegroepen plaatsen zich voor de play-offs en kunnen op die manier alsnog een ticket voor het WK bemachtigen.

Roemenië staat nu op vijf punten uit drie wedstrijden. De Roemenen speelden in hun eerste kwalificatiewedstrijd gelijk tegen Montenegro. Afgelopen zaterdag werd nog een klinkende 0-5 overwinning geboekt op bezoek bij Armenië. De hoge score kwam tot stand door een vroege rode kaart van de Armeen Gor Malakayan, na drie minuten spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner