13.10.2016 09:32

Van Marwijk geniet volop bij Saoedi-Arabië

Bert van Marwijk heeft het naar zijn zin bij Saoedi-Arabië. De prestaties zijn bovendien goed, waardoor Van Marwijk nog altijd mag hopen op het WK in Rusland.

"We zijn nu iets meer dan een jaar bezig. Voor mij is het heel plezierig werken met een gedreven selectie. De tactische discipline is groot. Het team blijkt in staat uit te voeren wat ik graag wil zien. Dat is een vergelijkbare tactiek als met het Nederlands elftal, alleen dan wat aanvallender en avontuurlijker, omdat er veel creativiteit in deze selectie zit", aldus de oud-trainer van onder meer Fortuna Sittard en Feyenoord.

Na vier wedstrijden in de laatste kwalificatieronde staat Saoedi-Arabië met tien punten bovenaan. Australië en Japan staan op plek twee en drie. "Ten opzichte van Oranje hebben we nu het voordeel dat er bij ons de eerste twee van een poule van zes landen rechtstreeks gekwalificeerd zijn. En de nummer drie gaat een play-off spelen tegen de nummer drie uit de andere kwalificatiepoule. De winnaar van die play-off speelt nog een intercontinentale play-off. Ons doel is echter om ons direct te plaatsen voor het WK."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner