04.11.2016 22:25

Update: Aurier niet geschorst na bizar gebaar

Verdediger Serge Aurier van Paris Saint-Germain blijft voor problemen zorgen. Nu is de FIFA een onderzoek gestart naar de international van Ivoorkust. Die zou zaterdag in een WK-kwalificatieduel met Mali bij het vieren van een doelpunt een 'keel-doorsnijgebaar' hebben gemaakt naar de fans. De wereldvoetbalbond meldde donderdag de zaak te gaan bekijken.

Aurier werd in september in Parijs nog door een rechtbank veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf omdat hij een agent zou hebben geslagen bij het verlaten van een nachtclub, een vonnis waartegen hij in beroep ging. Eerder viel hij op nadat hij op een filmpje zijn trainer en medespelers beledigde.

In het duel met Mali kwam hij ook positief in het nieuws nadat hij voorkomen had dat Mali-aanvaller Moussa Doumbia, die even buiten bewustzijn was na een botsing, zijn tong had ingeslikt. Hij kreeg alle lof voor zijn 'levensreddende' actie, maar bleek zich in het duel ook van een mindere kant te hebben getoond.

Update: 04-11-2016: 22:25:

Serge Aurier wordt niet geschorst door de FIFA naar aanleiding van een gebaar dat hij maakte na een treffer in de interland tegen Mali. Dit meldde een woordvoerder van de wereldvoetbalbond vrijdag. Aurier komt de laatste tijd regelmatig in het nieuws.

Vorig seizoen werd de verdediger uit de selectie van Paris Saint-Germain gezet, nadat op internet beelden opdoken waarin hij zijn trainer en teamgenoten, onder meer Zlatan en Gregory van der Wiel, uitschold. Daarna ging Aurier op de vuist met agenten in Parijs, wat hem op een flinke celstraf kwam te staan. Aurier hoeft voorlopig niet de bak in, omdat hij in beroep is gegaan.

In het duel met Mali simuleerde Aurier na het scoren van een doelpunt het doorsnijden van een keel. Dit komt de Ivoriaan dus niet op een schorsing te staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner