03.11.2016 15:27

Wederom geen Benzema bij Franse selectie

Karim Benzema moet wachten op zijn rentree bij het nationale elftal van Frankrijk. Na de beruchte sekstape-affaire miste de spits van Real Madrid het Europees kampioenschap in eigen land, maar ook na het toernooi doet bondscoach Didier Deschamps geen beroep op de aanvalsleider.

Benzema werd in de aanloop van het Europese toernooi beschuldigd van betrokkenheid bij het uitlekken van een sekstape van landgenoot Mathieu Valbuena. Omdat er afpersing bij betrokken was volgde een officieel onderzoek, daarop werd besloten om Benzema voorlopig niet op te roepen voor het nationale elftal.

Na het eindtoernooi gaf de Franse voetbalbond aan dat Benzema weer welkom was bij de selectie, maar Deschamps roept de aanvaller van Real Madrid niet op voor de twee interlands in november. Frankrijk speelt een kwalificatiewedstrijd tegen Zweden en oefent tegen Ivoorkust.

Benzema speelde in 2015 zijn laatste interland voor Frankrijk, toen was hij in een oefeninterland tweemaal trefzeker tegen Armenië. De Franse goaltjesdief scoorde voor club en land al meer dan tweehonderdvijftig keer, hij werd driemaal uitgeroepen tot beste voetballer van Frankrijk.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner