04.11.2016 21:14

Promes meldt zich af bij het Nederlands elftal

Quincy Promes moet zich al na een kwartier laten vervangen met een blessure. Memphis Depay is zijn vervanger. (10-10-2016)
Quincy Promes moet zich al na een kwartier laten vervangen met een blessure. Memphis Depay is zijn vervanger. (10-10-2016)

Het Nederlands elftal gaat de komende interlandperiode in zonder Quincy Promes. De rechtsbuiten van Spartak Moskou, die in de afgelopen interlands over een goede vorm beschikte, meldde zich af met enkelklachten. Bondscoach Danny Blind roept nog niet direct een vervanger op, dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de situatie van Arjen Robben.

Promes scoorde in oktober zijn eerste interlanddoelpunt in het shirt van Oranje, tegen Wit-Rusland was de oud-speler van FC Twente en Go Ahead Eagles meteen goed voor twee goals. Enkelklachten houden hem nu echter aan de kant, wees nader onderzoek uit. Het Nederlands elftal speelt in oktober voor de WK-kwalificatie tegen Luxemburg, terwijl er ook geoefend wordt tegen België.

In de vorige interlands was Promes de eerste rechtsbuiten van Oranje, maar Robben keert in de huidige interlandperiode terug bij de selectie. De aanvaller van Bayern München is weer fit, maar speelt vanwege zijn niet al te sterke fysieke gesteldheid sowieso niet mee in de oefeninterland. Op 9 november staat de oefeninterland tegen België op de agenda, vier dagen later volgt het duel in Luxemburg.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner