05.11.2016 14:26

Boskamp somber over kwaliteiten van Oranje

Het Nederlands elftal speelt volgende week een oefenwedstrijd tegen België. Volgens Jan Boskamp zijn de Rode Duivels favoriet in de Derby der Lage Landen. De analist is somber over de kwaliteit van Oranje: volgens Boskamp zou alleen Arjen Robben een basisplaats hebben bij België.

"Als Arjen Robben fit is, zou die wel bij België mogen meedoen", laat Boskamp weten aan Het Belang van Limburg. "Hij was weer een tijdje uit de roulatie, maar maakte daarna meteen het verschil bij Bayern München. Tegen België doet hij trouwens niet mee. Naast Robben zou ik niet meteen een speler kunnen noemen die in aanmerking komt." Ondanks deze sombere constatering heeft de oud-trainer van onder meer RSC Anderlecht en Stoke City veel zin in de aankomende oefeninterland.

"Ik kijk wel uit naar de Derby der Lage Landen. Ik denk dat dit voor België een ontzettend belangrijke wedstrijd is. Ze willen laten zien hoe goed ze zijn. Rond het Nederlands elftal is er weer wat meer optimisme, maar ik ben nog niet onder de indruk", bekent Boskamp. Hoewel de analist al jaren in België woont, is hij duidelijk over welk team bij hem de voorkeur geniet. "Ik hoop wel dat de verdediging Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Eden Hazard kan afstoppen, want ik blijf een Nederlander."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner