07.11.2016 11:26

Weer afmeldingen Oranje, Brenet opgeroepen

PSV-verdediger Joshua Brenet controleert de bal tijdens het duel met FC Twente. (05-11-2016)
PSV-verdediger Joshua Brenet controleert de bal tijdens het duel met FC Twente. (05-11-2016)

De afmeldingen blijven op dit moment binnenstromen voor bondscoach Danny Blind. Na eerder al Quincy Promes en Terence Kongolo kunnen ook Davy Pröpper en Rick Karsdorp niet aanwezig zijn. Beide spelers kampen met blessureleed.

Joshua Brenet is door Blind daardoor bij de selectie gehaald. Het is de eerste keer dat de rechtsbenige linksback bij de selectie van het Nederlands elftal. Hij wordt gezien als de vervanger van Karsdorp en is dus in principe voor de rechtsbackpositie bij de groep gehaald. Afgelopen weekend kreeg Brenet tegen PSV nog de voorkeur boven Jetro Willems.

Jetro Willems ontving geen uitnodiging voor Oranje en moet nu ook bij Nederland een pas op de plaats doen ten opzichte van zijn teamgenoot. Oranje speelt deze week eerst een oefeninterland tegen België, waarna het WK-kwalificatieduel met Luxemburg op het programma staat. Pröpper haakte afgelopen weekend tijdens het duel met FC Twente (1-1) af met een knieblessure. Karsdorp zou liesklachten hebben overgehouden aan de nederlaag tegen Go Ahead Eagles. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner