08.11.2016 13:51

Dost lovend over verrassende Oranje-debutant

Bas Dost maakt namens Sporting CP de 2-0 in de Champions League tegen Legia Warschau. (27-09-2016)
Bas Dost maakt namens Sporting CP de 2-0 in de Champions League tegen Legia Warschau. (27-09-2016)

Bas Dost is blij dat ploeggenoot Marvin Zeegelaar tot de selectie van het Nederlands elftal behoort. De spits maakte afgelopen zomer de overstap van VfL Wolfsburg naar het Portugese Sporting CP en maakte daar kennis met Zeegelaar. Dost is verrast door de vleugelverdediger.

Zeegelaar speelt sinds de winterstop van het afgelopen seizoen voor Sporting CP. De vleugelverdediger kwam over van Rio Ave FC. Dost is onder de indruk van de linksback. "Ik was vooral verrast over hem. Ik heb hem direct de eerste wedstrijd toen ik bij Sporting kwam in actie gezien. Hij speelde toen tegen FC Porto, een echte topwedstrijd in Portugal. Hij speelde heel goed en heeft die lijn doorgetrokken. Hij heeft me hartstikke verrast."

"Ik kende hem alleen van naam, verder ook niet. Hij heeft het heel goed gedaan", vervolgt Dost in gesprek met de NOS. "Ik vind het leuk dat ik nu niet in mijn eentje naar Oranje hoef af te reizen. Lekker met z'n tweeën. Het is hem gegund. Ik hoop dat hij minuten gaat maken." Zeegelaar werd vorige week vrijdag voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Oranje speelt deze week interlands tegen België en Luxemburg.

Volgens Dost is Zeegelaar goed genoeg voor het niveau dat Oranje nastreeft. "Ik denk het wel. Hij heeft verscheidene wedstrijden in de Champions League gespeeld, niet de minste. In Madrid stond hij bijvoorbeeld tegenover Gareth Bale. Die hebben we toen de hele wedstrijd niet gezien. En dat is wel een aardige speler, dacht ik zo."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner