08.11.2016 19:40

Blind lijkt opnieuw voor Stekelenburg te kiezen

Maarten Stekelenburg heeft de bal tijdens het WK-kwalificatieduel Nederland - Frankrijk (10-10-2016).
Maarten Stekelenburg heeft de bal tijdens het WK-kwalificatieduel Nederland - Frankrijk (10-10-2016).

De kans is groot dat Maarten Stekelenburg ook de aankomende interlands onder de lat staat bij het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind liet doorschemeren opnieuw voor de ervaren doelman van Everton te kiezen.

Blind liet dinsdag weten geen vaste keeper te hebben bij het Nederlands elftal. De afgelopen maanden stonden Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Stekelenburg onder de lat bij Oranje. Deze week speelt het elftal van Blind een oefenwedstrijd tegen België en een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

Cillessen en Michel Vorm behoren ook tot de selectie, maar Stekelenburg lijkt opnieuw de voorkeur te krijgen in het doel. "Ik heb de opstelling nog niet gegeven, maar daar mag je wel vanuit gaan", liet Blind dinsdag weten op een persconferentie in aanloop naar de komende interlands. "In potentie is hij iemand die altijd in aanmerking hoort te komen voor het Nederlands elftal."

Blind heeft veel vertrouwen in de ervaren doelman van Everton. "Ik heb hem vorig jaar voor Wales-uit voor het eerst opgeroepen, toen we een keepersprobleem hadden. Hij maakte toen op mij een heel goede indruk, zowel op het veld als buiten het veld. En dat doet hij eigenlijk nog steeds." Stekelenburg speelde tot op heden 56 interlands voor het Nederlands elftal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner