08.11.2016 19:55

Boskamp verwacht 'heet avondje' in de ArenA

Jan Boskamp hoopt dat het Nederlands elftal een goed resultaat weet te behalen tegen België, maar ziet de Rode Duivels als uitgesproken favoriet. Woensdag oefenen beide landen tegen elkaar in de Amsterdam ArenA.

"Ik hoop dat de wedstrijd eindigt in 1-1, anders heb ik hier in België weer geen leven voor even", lacht Boskamp in gesprek met het Belgische Sporza. "Maar België is favoriet. De spelers van België spelen allemaal in grote competities en zijn in topvorm. Het enige wat speelt is dat er achteraan veel spelers geblesseerd zijn."

Volgens Boskamp gaat de rivaliteit tussen beide landen gaat een belangrijke rol spelen. "Als de Belgen bovendien tegen Nederland spelen, hebben ze hetzelfde gevoel als wanneer Nederland tegen Duitsland speelt", vervolgt de analist. "De motivatie zal enorm zijn. Dat zie je ook in de media. Ik heb het gevoel dat deze match belangrijker is dan de wedstrijd tegen Estland (WK-kwalificatieduel, red.)."

Bondscoach Danny Blind spaart Arjen Robben voor het duel met Luxemburg. Boskamp denkt dat het gemis van de aanvaller van Bayern München groot is voor het Nederlands elftal. "Voor wie de Rode Duivels bang moeten zijn nu Robben niet speelt? Dat vraag ik me ook af. Robben kan het verschil maken, zoals een stuk of vijf spelers dat kunnen bij de Rode Duivels. Daar zit het verschil met Oranje."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner