08.11.2016 20:07

Zeegelaar is trots: "Spelen in Oranje is droom"

Marvin Zeegelaar maakt indruk in Portugal. Bij Sporting CP is de linksback verzekerd van een basisplaats. (02-11-2016)
Marvin Zeegelaar maakt indruk in Portugal. Bij Sporting CP is de linksback verzekerd van een basisplaats. (02-11-2016)

Marvin Zeegelaar kan woensdag zijn debuut gaan maken voor het Nederlands elftal. De 26-jarige vleugelverdediger van Sporting CP zit voor het eerst bij de selectie van Oranje. Het is een droom die uitkomt voor Zeegelaar.

De linksback versleet de afgelopen jaren een groot aantal clubs, maar heeft nu zijn draai gevonden bij Sporting. "Het is veranderd sinds ik in Portugal ben gaan spelen. Ik ben wat vrijer gaan spelen, mede door de andere type trainers. Het heeft me goed gedaan om daar naartoe te gaan", laat Zeegelaar weten aan FOX Sports. "Als je alleen al naar mijn clubs kijkt, zie je dat ik stappen heb gezet. Je kunt zeggen dat ik een laatbloeier ben en dit de beloning is."

Dat hij nu voor het eerst deel uitmaakt van de selectie van Oranje maakt hem heel trots. "Spelen voor het Nederlands elftal is een droom", vervolgt de oud-speler van Ajax en Excelsior. Zeegelaar is dit seizoen verzekerd van een basisplaats bij Sporting. Hij heeft wel een verklaring voor zijn uitverkiezing bij Oranje. "Het helpt ook dat ik een opkomende back ben, die zijn tegenwoordig hot. Ik denk dat het een voordeel is dat ik vroeger als vleugelaanvaller heb gespeeld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner