08.11.2016 20:39

Vertonghen waakt voor onderschatting Oranje

Jan Vertonghen staat de media te woord in aanloop naar het oefenduel tussen Nederland en België. (08-11-2016)
Jan Vertonghen staat de media te woord in aanloop naar het oefenduel tussen Nederland en België. (08-11-2016)

Jan Vertonghen neemt het woensdag met België op tegen het Nederlands elftal. De verdediger van Tottenham Hotspur begrijpt dat de Rode Duivels als favoriet worden gezien, maar is op zijn hoede voor Oranje.

In België wordt de ploeg van bondscoach Roberto Martínez gezien als grote favoriet in de Derby der Landen. Dat er in sommige analyses wel heel lacherig wordt gedaan over de kracht van het Nederlands elftal, vindt Vertonghen niet terecht. "Over Oranje moeten we niet denigrerend doen", vertelde hij dinsdag op een persconferentie. "Nederland heeft nog altijd de beschikking over individuele topspelers. Als team zijn ze iets minder gaan presteren, maar ze zijn weer in opbouw. Ik verwacht dat ze over enkele jaren weer heel sterk zijn."

De verdediger van Tottenham ziet wel in dat België op papier grote kans heeft om het Nederlands elftal te verslaan. "Waarschijnlijk zijn we nog nooit in zulke mate favoriet geweest. Het is een uitdaging om het af te maken. Hoewel er geen punten worden verdeeld, gaan we zeker voor de overwinning." Voor Vertonghen is het duel van woensdag extra speciaal. "Het is de eerste keer dat ik terugkeer naar De Arena, een heel speciaal gevoel. Er komen ook vrienden kijken, ik heb lang uitgekeken naar deze wedstrijd", aldus de oud-speler van Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner