09.11.2016 22:30

Blessuregolf treft Schaars, Janssen en Lens

Vincent Janssen kan onmogelijk koppen, aangezien Christian Kabasele in zijn nek kruipt tijdens Nederland - België. (09-11-2016)
Vincent Janssen kan onmogelijk koppen, aangezien Christian Kabasele in zijn nek kruipt tijdens Nederland - België. (09-11-2016)

Het Nederlands elftal reist mogelijk zwaar gehavend af naar Luxemburg voor het kwalificatieduel op 13 november. In de oefeninterland tegen België vielen maar liefst drie spelers geblesseerd weg. Stijn Schaars, Vincent Janssen en Jeremain Lens moesten de strijd staken. Het is nog onbekend of bondscoach Danny Blind moet ingrijpen door middel van het oproepen van nieuwe spelers.

Schaars viel als eerste speler uit, de middenvelder van sc Heerenveen die zijn rentree maakte in het shirt van Oranje, kampt met een kuitblessure. Janssen was het tweede slachtoffer, na een botsing met de Belgische doelman Simon Mignolet voelde de aanvalsleider zich misselijk, waarop werd ingegrepen door de medische staf. Deze twee momenten speelden zich nog voor het eerste half uur in de wedstrijd af.

In de tweede helft ging het mis voor Lens. Na het aanzetten voor een sprint schoot het de aanvaller in de hamstring, waarna het einde wedstrijd was voor hem. Voor Schaars en Lens is het heel goed mogelijk dat zij de wedstrijd tegen Luxemburg missen, Janssen heeft tijd om te herstellen van een mogelijke hersenschudding. Op het moment van schrijven staat het 1-1 bij Nederland - België, Davy Klaassen (penalty) en Yannick Ferreira-Carrasco scoorden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner