10.11.2016 19:22

Veltman baalt: "Resultaat toch teleurstellend"

Joël Veltman dribbelt met de bal tijdens het oefenduel tussen Nederland en België. De Derby der Lage Landen eindigt in 1-1. (09-11-2016)
Joël Veltman dribbelt met de bal tijdens het oefenduel tussen Nederland en België. De Derby der Lage Landen eindigt in 1-1. (09-11-2016)

Joël Veltman is niet tevreden over het gelijke spel van het Nederlands elftal tegen België (1-1). De verdediger van Ajax speelde zelf een ongelukkige rol bij de enige treffer van de Rode Duivels: via zijn rug verdween de bal in het eigen doel.

Oranje kwam in de eerste helft nog op voorsprong door een benutte strafschop van Davy Klaassen, maar moest vlak voor tijd alsnog de gelijkmaker incasseren. Yannick Ferreira-Carrasco schoot via de rug van Veltman raak. Doelman Maarten Stekelenburg kon de inzet van de Belgische aanvaller daardoor niet meer keren.

Veltman baalde na afloop van de verspeelde voorsprong. "Volgens mij hebben we met Ajax ook zo'n wedstrijd gespeeld", verzuchtte de verdediger van Ajax voor de camera van FOX Sports. "Het maakt niet uit hoe je zo'n wedstrijd speelt, want het resultaat is teleurstellend."

Het Nederlands elftal kreeg nog een goede kans via debutant Joshua Brenet, maar de vleugelverdediger van PSV schoot de bal net naast het doel van België. "Voor hetzelfde geld schiet Joshua hem nog binnen na zijn dribbel. Ik denk dat 1-1 een terechte uitslag is", stelt Veltman, die na een uur spelen van geluk mocht spreken bij een overtreding op Carrasco.

Veltman haalde de Belgische aanvaller op het randje van het strafschopgebied onderuit, maar de Poolse scheidsrechter van dienst gaf slechts een vrije trap aan de Rode Duivels. "Voor mijn gevoel raakte ik de bal en ook zijn voet. Het is sowieso geen strafschop, want ik zette mijn voet op de lijn of erbuiten. Waar ik de overtreding inzet is buiten het strafschopgebied en ik denk dat dat telt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner