10.11.2016 21:35

Langeler niet eens met forse kritiek op Oranje

Bondscoach Art Langeler leidt een training van Jong Oranje. (03-10-2016)
Bondscoach Art Langeler leidt een training van Jong Oranje. (03-10-2016)

Art Langeler vond het Nederlands elftal helemaal niet slecht spelen in het oefenduel met België (1-1). De bondscoach van Jong Oranje prijst de vechtlust van Oranje en ziet het gelijke spel als een goed resultaat.

"Een goed België en een vechtend Nederland in een tactisch interessante wedstrijd", is het oordeel van Langeler over de eerste helft van het vriendschappelijke duel. "Als voetbaltrainer kijk je blijkbaar toch anders dan als voetbalmakelaar, oud-international, ouder of neutrale voetbalsupporter." In de tweede helft werd België volgens Langeler steeds slordiger. "In deze fase had Nederland moeten doordrukken. Matig spel van België, veel foutieve passes en Nederland die er snel uit kon komen."

Bondscoach Danny Blind moest gedurende de wedstrijd drie keer noodgedwongen wisselen vanwege blessures. Langeler was blij met het debuut van Joshua Brenet, die voor het begin van de tweede helft in het veld werd gebracht. Bas Dost moest na 27 minuten al Vincent Janssen vervangen. De spits van Tottenham Hotspur kwam hard in botsing met de Belgische doelman Simon Mignolet.

Langeler vond het optreden van invaller Dost prima. "Dost deed het goed, vervelend in de weg lopend, sterk aan de bal. Na de wissel van Depay voor Lens lag er ruimte om gebruik te maken van zijn specifieke kwaliteit, maar het lukte niet bij hem helaas niet. Energie genoeg, maar ongelukkig in zijn acties."

België maakte in de 82ste minuut de gelijkmaker en het Nederlands elftal kroop daarna nog een aantal keer door het oog van de naald. Volgens Langeler mag Oranje best tevreden zijn met 1-1. "We ontsnapten in de laatste fase aan de nederlaag, België drong aan en had het kunnen beslissen. Toch Nederland ook nog met die geweldige dribbel van Brenet. 1-1 eindstand, ik denk voor Nederland een goede uitslag."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner