12.11.2016 20:10

Advocaat niet blij met Blind vanwege Lens

Jeremain Lens oogt vermoeid tijdens een training in Katwijk ter voorbereiding op de oefeninterland met België. (07-11-2016)
Jeremain Lens oogt vermoeid tijdens een training in Katwijk ter voorbereiding op de oefeninterland met België. (07-11-2016)

Fenerbahçe-trainer Dick Advocaat is allesbehalve blij met Danny Blind. Het verhaal gaat dat de Nederlandse bondscoach met Advocaat had afgesproken dat Lens vanwege lichte hamstringklachten aan de kant zou blijven tijdens de oefeninterland tegen België (1-1).

Bondscoach Danny Blind ontkent dat hij schuld heeft aan de hamstringblessure die Jeremain Lens woensdag opliep. “Ik heb me daar uitermate over verbaasd, aangezien ik geen enkele afspraak had met Advocaat”, zei Blind zaterdag in Luxemburg.

Lens liep tegen België in de tweede helft, tijdens een felle sprint, een hamstringblessure op. De aanvaller van Fenerbahçe staat vermoedelijk wekenlang aan de kant. “Ik heb vorige week na de Europese wedstrijd tegen Manchester United wel met Dick gebeld. Hij repte toen met geen woord over hamstringklachten”, aldus Blind.

“Het enige wat hij zei, was dat Lens nog wat irritatie aan de knie had, een overblijfsel van diens tijd bij Sunderland. Ik heb Dick verteld dat ik Jeremain tegen België ging opstellen en tegen Luxemburg waarschijnlijk niet, omdat Robben terug kwam. Hij vond dat prima. Daarom verbaas ik me zeer over deze gang van zaken.”

Lens is van onmisbare waarde voor het Fenerbahçe van Advocaat. In de afgelopen zes wedstrijden in de SüperLig stond de vleugelspits in de basiself van de Nederlandse trainer. In de Europa League scoorde hij vanuit een vrije trap een belangrijke treffer tegen Manchester United.

 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner