12.11.2016 20:54

Nigeria verslaat debuterende coach Leekens

Georges Leekens geeft aanwijzingen aan de Algerijnse ploeg tijdens zijn debuutwedstrijd met het Noord-Afrikaanse land. (12-11-2016)

Georges Leekens kan met gemengde gevoelens terugkijken op zijn debuutwedstrijd als bondscoach van Algerije. Het Noord-Afrikaanse land ging onder zijn leiding met 3-1 onderuit in en tegen Nigeria.

Nigeria heeft daarmee een forse stap gezet richting kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal van 2018 in Rusland. In Uyo boekten de Nigerianen de tweede zege in de Afrikaanse kwalificatiegroep B. Nigeria heeft zo als enige land de volle winst na twee wedstrijden. De andere drie landen in de groep hebben nog niet weten te winnen.

Al in de eerste helft leidde Nigeria comfortabel door treffers van Chelsea-spelers Victor Moses en John Obi Mikel. Nabil Bentaleb van Schalke 04 maakte in de tweede helft de aansluitingstreffer, maar Moses bepaalde in blessuretijd de eindstand op 3-1.

Het duel in Nigeria betekende het debuut voor de Belg Georges Leekens als bondscoach van Algerije. Leekens werd in oktober bij Lokeren ontslagen en meldde een dag later al dat hij aan de slag ging bij Algerije. Zijn debuut zal hij snel willen vergeten. Door de nederlaag zakt het land naar de laatste plaats in poule B.

In dezelfde groep deelden Kameroen en Zambia de punten (1-1). Zambia kwam nog wel op voorsprong via Collins Mbesuma, maar nog voor rust kwam de thuisploeg langs zij. Dankzij een benutte strafschop van Beşiktaş-spits Vincent Aboubakar staat Kameroen op een tweede plaats met twee punten uit twee wedstrijden. Enkel het best geklasseerde land gaat naar het WK in Rusland.