13.11.2016 14:18

Bale baalt hevig: "Dat is ook voetbal, denk ik"

Het nationale team van Wales liet zaterdagavond na om drie zeer belangrijke punten in de strijd om WK-kwalificatie te grijpen. Tegen Servië stond het lang op voorsprong, maar in de 85ste minuut kwam Servië alsnog langszij (1-1). Sterspeler Gareth Bale baalde na afloop als een stekker.

Bale was na een half uur spelen verantwoordelijk voor de treffer van Wales, dat daardoor virtueel de tweede plaats in groep D greep. Maar door de late treffer van Servië-aanvaller Aleksandar Mitrović werd de ploeg van bondscoach Chris Coleman terugverwezen naar de derde positie. Kort daarvoor raakte Bale nog de paal voor Wales. "Het is een van de dingen die kunnen gebeuren in het voetbal. Je bent zelf dicht bij een doelpunt, maar dan valt hij aan de andere kant. Dat is voetbal, denk ik", verzuchtte Bale in gesprek met Sky Sports.

"We geloven in onszelf dat we het WK kunnen halen. We moeten gewoon hard blijven werken, de dingen blijven doen die we goed kunnen en ook een beetje geluk afdwingen", vertelt de vedette van Real Madrid. Bale is bezig aan een uitstekende WK-kwalificatiereeks: de aanvaller schoot tegen Servië alweer zijn vierde treffer tegen de touwen. Op het EK in Frankrijk was de Welshman ook al drie keer verantwoordelijk voor een doelpunt.

Door het gelijkspel steeg Servië naar de tweede plaats in groep D. Koploper is nog altijd het verrassende Ierland. De ploeg van bondscoach van Martin O'Neill heeft na vier wedstrijden al tien punten verzameld. Servië volgt op slechts twee punten en Wales is derde met zes punten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner