13.11.2016 19:20

Hazard: "Ben niet zo'n captain als Terry"

Virgil van Dijk (l.) heerst in de lucht tegen Eden Hazard (r.) tijdens de oefeninterland Nederland - België. (09-11-2016)
Virgil van Dijk (l.) heerst in de lucht tegen Eden Hazard (r.) tijdens de oefeninterland Nederland - België. (09-11-2016)

Eden Hazard is de nieuwe aanvoerder van België. De aanvaller heeft bij zijn club Chelsea John Terry als voorbeeld, maar Hazard vult de rol van captain heel anders in dan zijn Engelse ploeggenoot.

Hazard lost Vincent Kompany af als aanvoerder van de Belgen, maar heeft nog niet de ambitie om ook aanvoerder van zijn club te worden. "John Terry is er nog steeds. Ik wil niet de positie van Terry aanraken", aldus Hazard tegen Sky Sports.

"We zullen zien of ik in de toekomst aanvoerder kan worden van Chelsea. Ik kan niet zo zijn als Terry. Als aanvoerder praat ik niet zoveel, maar probeer ik met mijn voeten te spreken. Dat is mijn werk."

Bij de nationale ploeg van België heeft de 25-jarige Hazard wel al de aanvoerdersband bemachtigd. De aanvaller geniet van zijn nieuwe rol. "Het is goed om aanvoerder te zijn. Ik probeer een leider te zijn op het veld en België naar het WK te leiden. Ik wil ook een prijs winnen met het land."

Hazard droeg de aanvoerdersband al in de oefenwedstrijd met Oranje (1-1) van woensdagavond. Zondagavond speelt België het WK-kwalificatieduel met Estland en dan draagt de Belg voor de tweede maal de band.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner