17.11.2016 19:29

'Schaars haalt hervatting van Eredivisie niet'

Stijn Schaars (r.), die zijn rentree maakt in Oranje, werkt een bal weg voordat Kevin De Bruyne (l.) kan onderscheppen. (09-11-2016)
Stijn Schaars (r.), die zijn rentree maakt in Oranje, werkt een bal weg voordat Kevin De Bruyne (l.) kan onderscheppen. (09-11-2016)

Het lijkt erop dat Stijn Schaars niet inzetbaar is als sc Heerenveen het na de interlandperiode opneemt tegen Vitesse. De middenvelder, die geblesseerd raakte tijdens zijn rentree voor Oranje, verscheen op de training, maar ging ook weer vroegtijdig naar binnen.

Schaars is na zijn vertrek bij PSV aan een tweede voetballeven begonnen in Friesland. De controleur op het middenveld is een dragende kracht bij de Eredivisionist, waarna bondscoach Danny Blind hem opriep voor de interlandperiode in november. In de oefeninterland tegen België ging het echter al vroeg mis voor Schaars, die een kuitblessure opliep en zich moest laten vervangen.

SC Heerenveen speelt zaterdagavond in de eerste wedstrijd van speelronde dertien een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Voor dat duel zijn Pelle van Amersfoort, Shay Facey en Joost van Aken eveneens onzeker. De Friezen staan momenteel vierde in de vaderlandse competitie en moeten alleen de ploegen uit de traditionele top drie voor zich dulden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner