08.12.2016 09:15

WK voor clubteams krijgt videoscheidsrechter

De FIFA gaat starten met testen rondom de videoscheidsrechter. Tijdens het WK voor clubteams mogen de scheidsrechter gebruik maken van een video-arbiter.

"Dit betekent een grote stap voorwaarts in het proces van het toepassen van technologie", aldus Chief Officer for Technical Development Marco van Basten op de website van de FIFA. "We hebben ons goed voorbereid met behulp van onder meer de IFAB (de internationale spelregelcommissie, red.). Deze test kan weleens zeer waardevol blijken, omdat we er op deze manier achter kunnen komen welke verbeteringen aan het systeem nog nodig zijn."

Het WK voor clubteams begint donderdagochtend (Nederlandse tijd) met een wedstrijd tussen het Japanse Kashima Antlers en Auckland City FC uit Nieuw-Zeeland. Ook het Zuid-Koreaanse Jeonbuk FC, het Mexicaanse CF América en het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns zullen actief zijn op het WK voor clubteams. Real Madrid en Atlético Nacional, de Colombiaanse club die onlangs de finale van de Copa Sudamericana tegen het Braziliaanse Chapecoense zou spelen en tevens de Copa Libertadores wist te winnen, stromen pas in de halve finale in.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner