15.12.2016 16:01

Makkelie: "Nut videoscheidsrechter bewezen"

Danny Makkelie is trots dat hij woensdag deel uitmaakte van een bijzonder moment in de voetbalgeschiedenis. Als videoscheidsrechter gaf de Nederlandse arbiter tijdens het duel tussen Kashima Antlers en Atlético Nacional het advies aan scheidsrechter Viktor Kassai om de Japanners een strafschop te geven.

Kassai ging mee in het advies van Makkelie en gaf Kashima Antlers een penalty. De Japanners wonnen het duel in de halve finale van het WK voor clubteams met 3-0. Het was de eerste keer dat in het internationale voetbal aan de hand van het advies van een videoscheidsrechter een strafschop werd uitgedeeld.

"Je zit in de videowagen. Je bent afgeschermd van de buitenwereld en je bent alleen maar honderd procent gefocust op die wedstrijd. Uiteindelijk stromen na afloop de reacties binnen. Mensen van de FIFA waren natuurlijk ook heel positief, want dit moet uiteindelijk in de toekomst ingevoerd gaan worden", zegt Makkelie tegenover RTV Rijnmond.

Mogelijk wordt Makkelie ook als videoscheidsrechter ingezet bij de finale tussen Real Madrid en Kashima Antlers. "Maar zo niet, dan maakt mij dat ook niet veel uit. Ik heb een prachtig toernooi gehad hier. Het was een mooie ervaring in Japan en het nut heeft zich al in onze wedstrijd bewezen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner