17.12.2016 21:04

Ramos wel met Real in finale WK voor clubs

Real Madrid kan zondag in de finale van het WK voor clubs weer beschikken over Sergio Ramos. De Spaanse verdediger bleef donderdag aan de kant in de halve finale tegen Club América (2-0). Ramos was volgens trainer Zinédine Zidane oververmoeid.

De aanvoerder van Real Madrid, die de afgelopen weken in La Liga belangrijk was met doelpunten tegen FC Barcelona en Deportivo la Coruña, trainde zaterdag weer mee met de groep in het stadion van Yokohama. Ramos kan zondag starten in de finale tegen de Japanse kampioen Kashima Antlers, die verrassend is doorgedrongen tot de eindstrijd. Hij moet het dan waarschijnlijk wel stellen zonder zijn vaste kompaan Pepe, die tegen Club América al ontbrak en zich zaterdag op de training ook niet op het veld liet zien. Zidane koppelt waarschijnlijk Raphaël Varane aan Ramos in het hart van de defensie.

"Ik heb al heel veel gewonnen in mijn carrière, maar iedere keer is het weer een droom die uitkomt als ik een beker in ontvangst mag nemen", zei Ramos zaterdag. De finale van het WK begint om 11.30 uur Nederlandse tijd.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner