18.12.2016 14:14

Hattrick Ronaldo goed voor WK-zege Real

Cristiano Ronaldo heeft Real Madrid zondag in Yokohama met twee doelpunten in de verlenging aan de wereldtitel voor clubs geholpen. De Spaanse favoriet had de grootste moeite met de Japanse kampioen Kashima Antlers; na de reguliere speeltijd stond het 2-2.

Na de 3-2 van Ronaldo was Kashima nog dicht bij de gelijkmaker toen invaller Yuma Suzuki op de lat kopte. Daarna besliste de Portugees het duel met een droge knal: 4-2.

De Japanners mochten zich beklagen over het feit dat Real-verdediger Sergio Ramos tijdens de verlenging nog op het veld liep. Hij was kort voor het einde van de negentig minuten ontsnapt aan een tweede gele kaart.

Real leidde al na negen minuten door een doelpunt van Karim Benzema. Twee treffers van Gaku Shibasaki hadden Kashima, als kampioen van Japan geplaatst voor het toernooi, aan een 2-1-voorsprong geholpen. Uit een strafschop zorgde Ronaldo, met zijn eerste van drie treffers, voor de 2-2.