23.12.2016 10:45

Nainggolan hekelt keuzes van de bondscoach

Radja Nainggolan vindt het meer dan onterecht dat hij de afgelopen interlandperiode buiten de selectie van het nationale elftal van België werd gelaten. De middenvelder van AS Roma heeft dit dan ook aangegeven bij bondscoach Roberto Martínez.

België speelde in november een oefeninterland tegen het Nederlands elftal (1-1) en speelde daarnaast in de kwalificaties voor het Wereldkampioenschap in Rusland tegen Estland (8-1). Nainggolan zat niet bij de groep en baalde daar flink van. "Ik heb hem gezegd dat ik erg teleurgesteld ben. Ik was zwaar geraakt. Ik zei hem ook: 'volgens mij waren er andere spelers die niet fit waren.' Het ergste voor mij was dat ik niet eens bij de selectie zat. Ik was op het EK ­basisspeler en was er plots niet meer bij. Dat was de druppel."

Volgens de geruchten is bondscoach Roberto Martínez niet gelukkig met de levensstijl van Nainggolan, die ervoor uitkomt dat hij rookt. "Dan moet hij daar tegenover mij eerlijk voor uitkomen", stelt de middenvelder tegenover Het Nieuwsblad. Ondanks het felle gesprek lijkt Nainggolan wel te kunnen rekenen op een rentree bij de nationale ploeg. "Hij zei me wel dat hij tegen AC Milan de Radja zag die hij wilde zien. En dat ik er de volgende keer weer gewoon bij ben, als ik zo blijf spelen. Hij maakt keuzes en ik moet die respecteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner