31.12.2016 09:47

Blind gaat Lens een kans in de spits geven

Jeremain Lens (l.) houdt zich tijdens Nederland - België in als Dries Mertens (r.) het op zijn heupen krijgt. (09-11-2016)
Jeremain Lens (l.) houdt zich tijdens Nederland - België in als Dries Mertens (r.) het op zijn heupen krijgt. (09-11-2016)

Niet Vincent Janssen, Bast Dost, Klaas Jan Huntelaar of Robin van Persie, maar Jeremain Lens wordt genoemd als de nieuwe spits van het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind is gecharmeerd van hem. Hij denkt ook dat Lens met de huidige tactiek het beste tot zijn recht komt voor Oranje.

"Jeremain heeft ons absoluut niet teleurgesteld in zijn laatste interland tegen België. Hij viel helaas uit, maar bevestigde het beeld dat we al wekenlang van hem kregen bij Fenerbahçe", stelt de bondscoach in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Heel energiek, krachtig en beslissend. En goed anticiperend op de ruimtes die een tegenstander laat."

"Met Oranje zijn we niet meer zo goed dat we structureel in of rond het zestienmetergebied van de tegenpartij spelen. We zijn vaker dan voorheen aangewezen op het benutten van ruimtes en snel omschakelen. Lens heeft de kwaliteiten om centraal uit de voeten te kunnen. Daar heeft hij ook onder Van Gaal gespeeld in Oranje."

Lens speelt momenteel op huurbasis voor Fenerbahçe, waar hij in de eerste seizoenshelft tot dertien wedstrijden kwam. Voor het Nederlands elftal speelde hij 32 interlands, waarin hij acht keer scoorde. Oranje speelt in maart de eerstvolgende interlands, een kwalificatieduel in Bulgarije en een oefeninterland tegen Italië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner