14.03.2017 14:11

Cahill (37) moet Australië uit de brand helpen

Veteraan Tim Cahill wordt van stal gehaald om Australië een positieve boost te geven in de kwalificaties voor het Wereldkampioenschap in 2018. Het land staat er niet goed voor, waardoor de 37-jarige aanvaller weer is opgeroepen.

In de vorige interlandperiode viel Cahill buiten de boot, maar nu The Socceroos rechtstreekse kwalificatie mis dreigen te lopen, grijpt bondscoach Ange Postecoglou in. "Tim heeft in het verleden zijn veerkracht bewezen en hij staat er als het moet. Ik verwacht niet dat hij twee keer negentig minuten zal spelen, maar alleen al zijn aanwezigheid geeft de ploeg kracht."

Australië speelt eind maart tegen Irak en de Verenigde Arabische Emiraten. Vooral laatstgenoemde land voert de druk op Australië flink op, in vijf wedstrijden pakte het land net als Australië negen punten. De formatie van Postecoglou staat momenteel derde in de groep, wat aan het einde van de rit een plek in de play-offs voor het WK in Rusland oplevert.

Saoedi-Arabië en Japan, beide met tien punten, staan één punt boven Australië, dat door twee keer te winnen in de aankomende interlandperiode zeer goede zaken kan doen. Cahill speelde bijna honderd interlands voor Australië, waarin hij 48 keer scoorde. Dit seizoen staat hij in eigen land bij Melbourne City onder contract, hij scoorde op 37-jarige leeftijd zeven keer in zeventien competitieduels. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner