16.03.2017 15:15

Defoe (34) keert terug in Engelse selectie

Bondscoach Gareth Southgate heeft met Jermain Defoe een grote verrassing aan de selectie van Engeland toegevoegd. De 34-jarige aanvaller van Sunderland mag tegen Duitsland en Litouwen hopen op een rentree op het veld.

Defoe is dit seizoen van onschatbare waarde voor Sunderland. De ploeg strijdt tegen degradatie in de Premier League, maar kan daarbij niet zonder haar spits. De ploeg maakte dit seizoen 23 doelpunten, waarvan er veertien door Defoe werden afgerond.

Door zijn goede prestaties bij The Black Cats heeft Southgate hem weer bij de nationale ploeg gehaald. Defoe speelde de laatste van zijn 55 interlands eind 2013. Na vier jaar keert hij weer terug bij The Three Lions. Er staat voor de ploeg een oefenwedstrijd in en tegen Duitsland op het programma en op Wembley de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen.

Defoe maakte negentien doelpunten in zijn interlands, waarvan twee tegen het Nederlands elftal. In een vriendschappelijke wedstrijd in 2009 in Amsterdam, pakte Oranje een 2-0 voorsprong via doelpunten van Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart. Na rust boog Defoe de score hoogstpersoonlijk om tot de eindstand: 2-2.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner