17.03.2017 14:34

Drie debutanten voor interlands Jong Oranje

Abdelhak Nouri (Ajax), Sam Lammers (PSV) en Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen) zijn opgenomen in de selectie van Jong Oranje voor een vierlandentoernooi in Spanje. Het drietal debuteert in de beloftenploeg die onder leiding staat van bondscoach Art Langeler.

De oud-trainer van PEC Zwolle en voormalige hoofd opleiding van PSV moet een nieuwe ploeg formeren die aan het EK van 2019 wil deelnemen. Hij mag spelers selecteren die op 1 januari 1996 of later zijn geboren. Jong Oranje voetbalt in de buurt van Murcia tegen Jong Finland (24 maart) en Jong Oostenrijk (27 maart).

Jong Oranje begint in september aan het kwalificatietoernooi voor het EK van 2019 in Italië. Engeland, Oekraïne, Schotland, Letland en Andorra zijn de tegenstanders in de poule. Onlangs werd bekend dat Langeler tot en met dat toernooi aanblijft als bondscoach van de Nederlandse talenten.

Selectie Jong Oranje: Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen), Hidde ter Avest (FC Twente), Riechedly Bazoer (VfL Wolfsburg), Donny van de Beek (Ajax), Steven Bergwijn (PSV), Damian van Bruggen (PSV), Kevin Diks (Vitesse), Joël Drommel (FC Twente), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Jeremy Helmer (AZ), Oussama Idrissi (FC Groningen), Sam Lammers (PSV), Abdelhak Nouri (Ajax), Yanick van Osch (PSV), Thomas Ouwejan (AZ), Bart Ramselaar (PSV), Pablo Rosario (PSV), Jaïro Riedewald (Ajax), Jeremiah St. Juste (sc Heerenveen), Guus Til (AZ), Calvin Verdonk (PEC Zwolle) en Richairo Živković (FC Utrecht).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner