21.03.2017 16:12

Langeler is blij met eerlijke reden van Bazoer

Jong Oranje is zonder Riechedly Bazoer afgereisd naar Spanje. Daar speelt de ploeg van Art Langeler twee vriendschappelijke wedstrijden tegen de leeftijdgenoten van Oostenrijk en Finland. De Bazoer-kwestie wil Langeler laten rusten.

De middenvelder van VfL Wolfsburg sprak met de keuzeheer en vertelde dat hij liever in Duitsland wilde blijven. Het afzeggen bij Jong Oranje kon mogelijk gevolgen hebben volgens Langeler. "Ik heb Bazoer op zondag niet meer gesproken", zegt de trainer in gesprek met Voetbal International. Een dag later werd bekendgemaakt dat Ajacied Frenkie de Jong Bazoer vervangt in de selectie van Langeler.

"Als hij had willen praten, dan had dat toch echt uit hem moeten komen. Ik wil het onderwerp laten rusten." Hoewel het afzeggen geen goed teken is, is Langeler blij dat Bazoer eerlijk is geweest. "Het is goed van hem dat hij zich afgemeld heeft. Dat hij geen lulsmoes heeft opgehangen over een blessure bijvoorbeeld. Hij wilde in Duitsland blijven."

De focus ligt nu op de spelers die wel aanwezig zijn. "Wij moeten nu verder. Voor Oranje spelen is een keuze. Ik heb de spelers in een eerste gesprek aangegeven dat we beginnen aan een nieuwe cyclus en dat we elkaar hard nodig hebben. Het feit dat de overige 21 spelers zich niet hebben afgemeld en positief reageerden op dat gesprek, stemt mij hoopvol."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner